Workshop Top-down breien aan de hand van het boek Cocoknits van Julie Weisenberger.

Een trui of vest van boven naar beneden breien in 1 stuk? Dat kan! Wij organiseren een workshop Top-down breien. Bij deze 'Cocoknits' methode kunt u uw breiwerk precies op uw maat maken.

De cursus wordt gegeven door Biche Eleveld, ontwerpster en kleurenadviseuze. Ze heeft jarenlange breiervaring en heeft al verschillende workshops gegeven.

We hebben voorbeelden in de winkel hangen. U kunt kijken wat u aanspreekt. De modellen kunnen worden gebreid van de Cocoon van Rowan of Linen paper van Habu. Het is verstandig om vooraf even in de winkel te komen om uw keuze hierin te maken.

Na vier zeer succesvolle workshop dagen, hebben we in het najaar weer een datum geprikt. Zondag 10 november! = VOL We beginnen om 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Als u interesse heeft, laat het ons weten.

De kosten zijn 65 euro, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een lunch.

Wij raden wel aan om het boek Cocoknits workshop aan te schaffen. De prijs van dit boek is 45 euro. 

Mocht u meer informatie willen of u wilt u meteen opgeven, dan kan dat telefonisch 050-4092618 of via de mail info@ryahuis.nl 

 

De Workshop Het Betere Breiwerk van Carla Meijsen gaat weer van start!          
4 Zondagen van 10 tot ongeveer 16.30 uur.

De 4 data's die nu vast staan zijn: 22 september, 6 oktober, 27 oktober en 8 december. De reserve datum is 15 december. Als u interesse heeft, laat het ons weten via info@ryahuis.nl of bel 050-4092618. Wij zijn op dit moment bezig om een groep te vormen. Bij interesse komt u voor als nog op de reserve lijst. 


Wat houdt de de workshop precies in en wat leer je zoal?
 
Uitgangspunt
Rode draad in de cursus is de breisteek. Tijdens de eerste les wordt de steek van diverse kanten belicht en onderzocht. Om tot een beter inzicht te komen over hoe een steek bepaalt hoe het breiwerk eruit komt te zien, behandelen we Westers versus Oosters breien, verdraaide steken, Combination Knitting en breimethodes met de draad over de linker- of rechtervinger of om de nek.
In de volgende lessen komen we voortdurend terug bij de basis van het breien: de steek. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de techniek van het breien en de eigenschappen van breiwerk. Cursisten zijn dankzij de lessen waarin nadruk wordt gelegd op de basale principes van het breien beter in staat om technieken sneller te begrijpen en breiproblemen op te lossen.
 
Inhoud cursus
Een goede breitechniek en afwerking maken het onderscheid tussen 'zelfgemaakt' en 'echt handwerk'. In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het handbreien, zodat je breiwerk er uit gaat zien als écht handwerk. Aan de orde komen onder meer breimethodes, opzetten, afkanten, afwerkingstechnieken, meerderingen en minderingen, verkorte naalden, kabeltechnieken, mogelijkheden en beperkingen van materialen en gereedschappen en het gebruik van patronen in andere talen. Het Betere Breiwerk is geen losstaande workshop maar een compleet curriculum voor de gevorderde breier. De deelnemers aan de cursus kunnen onderling communiceren via een speciaal hiervoor opgerichte Facebook groep. Ook de huiswerkopdrachten, oefenwerk en extra informatie worden via deze groep verspreid.

Tot nu toe werd deze cursus alleen gegeven in Utrecht en Amsterdam. Nu dus ook in Zuidlaren bij ons in 't Ryahuis!

Kosten 
De kosten voor deze 4-daagse cursus bedragen € 350,- 
Dit is incl. koffie/thee met iets lekkers, een lunch en een materialenpakket ter waarde van € 35.  
De groepsgrootte is 12 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers kan de cursus helaas niet doorgaan.


                                          Workshop op maat

Het is mogelijk om een workshop op maat bij ons te volgen. Bijvoorbeeld als gezellig uitje met vriendinnen, zussen, of als bedrijfsuitje. In overleg vullen we de workshop in. Informeer naar de mogelijkheden.