't Ryahuis challenge 2020: de GAVSTRIK-sjaal van Marianne Isager!

In de laatste nieuwsbrief heb ik verteld over het bezoek van Marianne Isager aan onze winkel. Marianne droeg toen een prachtige, nieuwe sjaal: de GAVSTRIK.
Het lijkt mij leuk om 2020 te starten met een alternatieve knit-a-long rondom deze sjaal. 

Wat is de bedoeling?
Met zoveel mogelijk dames gaan we in 2020 deze sjaal breien!


Op 18 januari was de aftrap!
Op 25 januari (=vol) om 10.00 uur hebben we plaats voor 8 personen. Dit is tweede ochtend voor de workshop voor de sjaal: het eerste stukje, de I-cord, en de eerste rechte en averechte banen breien en de uitleg van het patroon. Daarna kunt u in principe aan de hand van het patroon zelf door met de sjaal.

Vanwege grote belangstelling hebben we 8 februari nog een extra ochtend ingelast! We beginnen om 10 uur.

In april of mei houden we dan een show-and-tell waarin alle sjaals geshowd worden. Dan maken we ook een foto voor Marianne Isager met alle GAVSTRIK- sjaals uit Zuidlaren en omgeving.

De kosten voor de startworkshop zijn € 17,50 voor koffie/thee met wat lekkers, de start van de sjaal en het uitgebreide patroon.

Wat verder handig is om te weten:

Voor het breien van deze sjaal moet u de basistechnieken beheersen: steken opzetten, recht en averecht breien, meerderen, minderen en afkanten.
Er wordt gebreid op nld 3.5 mm en het aantal steken past op een rechte breinaald, een rondbreinaald is dus niet nodig. Steekmarkeerders zijn handig.

Het materiaal dat u nodig bent:
- 50 gr Spinni in 2 kleuren
- 50 gr Alpaca 1 in 2 kleuren
- U heeft dan nog 6 extra kleuren nodig van de Spinni. Deze kleuren kunnen wij voor u in 25 grams bolletjes maken.
De basiskleuren Spinni en Alpaca 1 worden samen gebreid. De strepen worden gebreid met 1 draad Spinni. Een compleet pakket kost € 66.50 (maat M).

U kunt de sjaal ook in een eigen kleurcombinatie breien. 

Wilt u meedoen aan deze alternatieve knit-a-long? Opgave kan in de winkel, telefonisch of via de mail. Graag aangeven welk tijdstip de voorkeur heeft. Opgave vindt plaats op volgorde van aanmelding.
 

Extra Workshop Top-down breien aan de hand van het boek Cocoknits van Julie Weisenberger.

Het blijft een succes, de workshop Cocoknits Top-down breien. Vandaar dat Biche en ik nog 2 zondag gepland hebben, te weten:

Op 1 maart (nog drie plaatsen beschikbaar) en op 8 april. 


Alle informatie nog even op een rijtje:

Een trui of vest van boven naar beneden breien in 1 stuk? Dat kan! Bij deze 'Cocoknits' methode kunt u uw breiwerk precies op maat maken.

De cursus wordt gegeven door Biche Eleveld, ontwerpster en kleurenadviseuse. Ze heeft jarenlange breiervaring en heeft al verschillende workshops gegeven.

De voorbeelden hangen in de winkel. U kunt dan kijken wat u aanspreekt qua model en wat voor garen u wilt gaan gebruiken.

We beginnen om 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

De kosten zijn 65 euro, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een lunch.

Wij raden u wel aan om het boek 'Cocoknits sweater workshop' aan te schaffen. De prijs van dit boek is 45 euro. 

Mocht u meer informatie willen of u wilt zich meteen opgeven? Dat kan telefonisch 050-4092618 of via de mail info@ryahuis.nl

 

                                          Workshop op maat

Het is mogelijk om een workshop op maat bij ons te volgen. Bijvoorbeeld als gezellig uitje met vriendinnen, zussen, of als bedrijfsuitje. In overleg vullen we de workshop in. Informeer naar de mogelijkheden.