Workshop Top-down breien aan de hand van het boek Cocoknits van Julie Weisenberger.

Een trui of vest van boven naar beneden breien in 1 stuk? Dat kan! Wij organiseren een workshop Top-down breien. Bij deze 'Cocoknits' methode kunt u uw breiwerk precies op uw maat maken.

De cursus wordt gegeven door Biche Eleveld, ontwerpster en kleurenadviseuze. Ze heeft jarenlange breiervaring en heeft al verschillende workshops gegeven.

Vanaf half september hebben we voorbeelden in de winkel hangen. U kunt dan kijken wat u aanspreekt. 

Na twee zeer succesvolle workshop dagen hebben we nog 2  zondagen gepland in het nieuwe jaar! Te weten 10 maart en 7 april 2019. We beginnen om 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

De kosten zijn 65 euro, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een luch.

Wij raden wel aan om het boek Cocoknits workshop aan te schaffen. De prijs van dit boek is 45 euro. 

Mocht u meer informatie willen of u wilt u meteen opgeven, dan kan dat telefonisch 050-4092618 of via de mail info@ryahuis.nl 

 

Workshop magische motieven van Carla Meijsen. 

De datum wordt: zondag 17 maart 2019!Voor breiers met minstens een half jaar breiervaring en ervaring met rondbreien op sokkennaalden of een rondbreinaald.

Carla schrijft over haar cursus het volgende:Tijdens een reis naar de Baltische staat Letland in mei/juni 2016 ontdekte ik een magische manier om persoonlijke motieven te maken op basis van data, getallen, namen of woorden. De methode is gebaseerd op oude wiskundige principes. De motieven die ontstaan zijn geometrisch en perfect symmetrisch. Door de manier waarop ze worden gegenereerd bevatten ze een onzichtbare persoonlijke boodschap. Vaak ontstaan prachtige vormen en variaties met eindeloos veel mogelijkheden. De motieven kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals breien, borduren of grafisch ontwerp.Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes achter de magische en vedische vierkanten en het omzetten van letters naar cijfers. Ik laat veel voorbeelden zien van de mogelijkheden om de motieven op allerlei manieren toe te passen.Je maakt je eigen magische en vedische vierkant, zet de letters van je naam of een woord om in cijfers en maakt van minstens één zelf gekozen woord of getal een breimotief. Daarnaast geef ik je aan de hand van voorbeelden en boeken een beeld van de Letse breicultuur en tradities en leer je enkele typisch Letse breitechnieken, waaronder een mooie opzetmethode en de Letse Reliefsteek.Indien de tijd het toelaat demonstreer ik het breien van een Letse kralenpolswarmer met Magisch Motief.Prijs: € 75,-Bij de workshopprijs is een pakket (twee bollen rowan wol dk 100% Wol) ter waarde van circa 10 euro inbegrepen. Natuurlijk is er koffie/thee met wat lekkers en een verzorgde lunch.Handig om mee te nemen: schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen, gum, lineaal en papier. Tijdens de cursus kun je gebruik maken van potloden, ruitjespapier en leenbreinaalden. Een extra setje (bamboe) sokken- naalden of rondbreinaalden (circa 2,5 en/of 3,5 mm) zijn handig maar niet noodzakelijk.Programma (onder voorbehoud): 

• 10.00 – 10.30 uur      ontvangst met koffie en lekkers? Start workshop 

• 10.30 – 13.00 uur     uitleg over de Magische en Vedische Motieven en Vedische Motieven en Letse breitradities aan de hand van voorbeelden en boeken het maken van magisch en vedisch vierkant en omzetting letters naar cijfers.

• 13.00 – 14.00 uur lunch

• 14.00 – 15.45 uur het maken van Magische en Vedische Motieven, opzetten en de Letse reliefsteek

• 15.45 – 16.00 uur thee of koffie met lekkers

• 16.00 – 16.30 uur demonstratie Letse kralenpolswarmers met Magische Motieven (voor zover de tijd het toelaat)                                                               Tempo van de workshops is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.Groepsgrootte: 8 tot 12 cursisten

                                                    Workshop op maat

Het is mogelijkheid om een workshop op maat bij ons te volgen. Bijvoorbeeld als gezellig uitje met vriendinnen of zussen, of als bedrijfsuitje. In overleg vullen we de workshop in. Informeer naar de mogelijkheden.