Workshop 'borduren op breiwerk' by Embroidery on knits = VOL

 

Dita Blom heeft een atelier in Loppersum (Blomsterstuga) waar ze cursussen Zweeds en Ests borduren geeft. 

In deze workshop, 2 halve dagen, gaan we aan de hand van het boek Embroidery on knits van Judit Gummlich deze borduurtechnieken toepassen op gebreide stoffen. Dit tijdloze borduurboek bevat op de natuur geïnspireerde sjablonen, rijkelijk aangevuld met tips en ideeën over hoe je ze kunt gebruiken. Het  is een uitgebreide gids voor eigentijds borduren met en op wol, waarin elke stap van het proces wordt uitgelegd: van de planning tot het voltooide project. Het is een bron van inspiratie en kennis voor zowel vaardige beginners als ervaren borduursters. Met uitgebreide instructies en veel foto’s ter inspiratie.
Het is een hele leuke manier om je breiwerk te versieren, een oud kledingstuk op te leuken of een paar wanten of sokken iets extra’s te geven.

Je leert hoe je het patroon op het breiwerk aanbrengt en kleuren en materialen te kiezen. We gaan een aantal basissteken behandelen. En je leert met zijdelint te werken, wat nog iets extra’s geeft.
Je neemt zelf een paar gebreide wollen lapjes mee van minimaal 17 x 17 cm. Deze lapjes passen in een borduurring van 15 cm. Je kunt ook lapjes meenemen van 22 x 22 cm voor een ring van 20 cm.
Natuurlijk kun je ook een gebreid kledingstuk meenemen om op te werken. 

Wanneer: zaterdag 4 en 11 mei van 10.00 - 12.30 uur.

Prijs: € 115,- Bij de cursus inbegrepen: alle materialen voor de cursus: een borduurring, wollen borduurgarens, zijdelint, een passende naald en het prachtige boek Emroidery on knits. 
Extra materialen zijn tijdens de cursus verkrijgbaar.

 

Mocht u wel interesse hebben in deze workshop, dan kunt u zich alvast opgeven. We plannen deze in het najaar nog een keer in.

 


Cocoknits sweater workshop, top down breien volgens de methode van Jullie Weisenberger. = VOL

Julie's kenmerkende systeem, uitgelegd in de Cocoknits Sweater Workshop, is ontwikkeld en verfijnd door jarenlang breien, ontwerpen en duizenden mensen leren breien. Ze heeft een visuele manier gevonden om de voortgang van het breien bij te houden door een kleurgecodeerd werkblad  dat je begeleidt bij het maken van een complete trui.

De cursus wordt gegeven door Biche Eleveld, ontwerpster en kleurenadviseuse. Ze heeft jarenlange breiervaring en heeft al verschillende workshops gegeven.

Wanneer? zaterdag 1 juni van 10.00 - 16.00 uur.

De voorbeelden hangen in de winkel. U kunt dan kijken wat u aanspreekt qua model en wat voor garen u wilt gaan gebruiken.

De kosten zijn 68,50 euro, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers en een lunch. Het garen komt hier nog bij. Dat kan verschillen, afhankelijk welke kwaliteit u kiest.


Wij raden u wel aan om het boek 'Cocoknits sweater workshop' aan te schaffen. De prijs van dit boek is 45,-  euro. 

 

Mocht u wel interesse hebben in deze workshop, dan kunt u zich alvast opgeven. We plannen deze in het najaar nog een keer in.

 


                                          Workshop op maat

Het is mogelijk om een workshop op maat bij ons te volgen. Bijvoorbeeld als gezellig uitje met vriendinnen, zussen, of als bedrijfsuitje. In overleg vullen we de workshop in. Informeer naar de mogelijkheden.