Retailers weekend Isager in Tversted, Denemarken.

Het was weer zover, het inmiddels jaarlijkse retailers weekend van Isager. Retailers vanuit de hele wereld komen dan samen in Tversted, Denemarken. Het waren weer gezellige, inspirerende en leerzame dagen. De nieuwtjes, de toekomstplannen van Isager, een workshop over kleurgebruik en relaxen met heerlijke maaltijden en tussendoortjes. Maar ook vooral samen met je collega's je ervaringen delen. Ik heb weer veel geleerd.

Hopelijk volgend jaar weer!

 

Hieronder zie je een impressie.....

 


Het nieuwe boek van Marianne Isager

A KnittingLIFE deel 2

 

A Knitting Life – Out into the World is het tweede boek van drie waarin Marianne Isager haar breileven gedurende vijf decennia onthult.

Pas in de jaren negentig begon Marianne Isager de wereld echt te verkennen. In dit boek volgen we Marianne op haar reizen naar Latijns-Amerika, Afrika, Groenland en Nepal. Net als in het eerste boek worden een aantal van haar eerdere en belangrijkste ontwerpen gepresenteerd, waarvan er vele de mode van die tijd weerspiegelden. Dit boek bevat ook 16 nieuwe ontwerpen met de patronen, gebaseerd op de inspiratie van haar reizen, die allemaal vakmanschap en garens van hoge kwaliteit combineren.

Tijdens deze jaren vol reizen blijft Mariannes geboortedorp, Tversted, in het noorden van Denemarken, het anker in haar leven. Tversted is ook de thuisbasis van het bedrijf Isager, dat eigendom is en wordt geëxploiteerd door Marianne Isager en haar dochter Helga Isager.

Releasedatum: 1 december 2023

 


Rowan magazine 74


Dit zijn Punto boekjes en het breiboek van de wooladdicts.

Breisels van heerlijk, dik, zacht en kleurrijk garen van Lang yarns. Eenvoudige modellen voor een snel breiwerkje voor tussendoor.


Sloep varen naar Groningen of rondje Zuidlaardermeer.

 

Lijkt het u leuk om een dagje of dagdeel met familie, vrienden of collega's de komende zomer te varen?
Natuurljk is het ook mogelijk om samen aan boord te breien/haken met uw breigroepje. De dag of morgen/middag kan naar uw eigen wens ingevuld worden. Heeft u vragen en wilt u meer informatie, dan kunt u mij een mailtje sturen: lizelotteelinevos@hotmail.com of info@ryahuis.nl
Ik kan het een en ander met u overleggen en u de verschillende mogelijkheden vertellen. 

Hopelijk tot ziens aan boord.

Lizelotte


Breeze Collection

Afgelopen najaar nodigde Helga Isager acht getalenteerde Deense knitwear-ontwerpers uit om bij te dragen aan een nieuwe gezamenlijke Isager-collectie. Helga's uitgangspunt was om het nieuw uitgebrachte garen, Isager Trio 2 te gebruiken. In Helga's moodboard verzamelde ze inspiratie uit gebreide strandkleding en ondergoed uit de jaren 30 en 40, evenals inspiratie uit het thema 'zand' en zijn prachtige en diverse structuren.

Alle betrokken ontwerpers hebben gezamenlijk gebrainstormd en met de associaties uit het zomer- en strandleven vonden we dat de naam Breeze perfect bij de collectie paste. Verder beschrijft ze het garen, Trio 2 door de combinatie van linnen, katoen en lyocell eigenlijk aanvoelt als een koel briesje tegen je huid.

 

- SEASHELL SET / Design: Knitthing (Tine Rousing)

- TAN TOP AND SHORTS / Design: Helga Isager

- TIDE_LOOP_TEE / Design: Other Loops (Maja Kløvdal)

- PEBBEL TOP / Design: LeKnit (Lene Holme Samsøe)

- SAND SUMMER CARDI / Design: Helga Jóna

- DUNE PULLOVER / Design: Hanne Rimmen

- BREEZE BAG / Deisgn:Petiteknit (Mette Wendelboe Okkels)

- LEVITATE WRAP /  Design: My Favourite Things Knitwear (Louise Rasmussen)

 


Het laatste boek van Kim Hargreaves --- ADORE 

ADORE bevat de nieuwste collectie van Kim Hargreaves. Een nostalgische collectie van 21 ontwerpen. In dit boek zie je precies waarom zo ontzettend veel breisters dol zijn op haar patronen.  Verfijnd, elegant en tijdloos, Adore is het ultieme boek van deze geliefde ontwerper.

21 ontwerpen gebreid met o.a. Felted tweed aran, Kidsilk haze, Felted tweed, Alpaca soft dk, Alpaca classic, Kid classic en de Brushed fleece.

 

Prijs: € 29,95 inclusief Nederlandse vertaling.

 


Nieuw boek van Marianne Isager!

A KNITTING LIFE - BACK TO TVERSTED

 

‘A Knitting Life – Back to Tversted’ is a boek over Marianne Isager’s eerste 20 jaar als een knitwear designer en als eigenaar van het bedrijf, ISAGER. Marianne verteld over haar achtergrond over haar inspirator Åse Lund Jensen en over haar breiend leven in combinatie met haar gezin in een klein dorp, Tversted.
Het boek bevat verhalen en foto's uit de jaren 70 en 80, maar ook 15 nieuw patronen met dezelfde brei technieken die ze in de afgelopen 40 jaar al gebruikt heeft. 

 

Prijs: € 44,-


Nieuw breiboek van Kim Hargreaves DIVINE!

16 prachtige ontwerpen. Simpel, eenvoudig, mooie pasvormen.

De volgende garens van Rowan zijn gebruikt:

kidsilk haze, cotton glace, summerlite dk, Cotton Cashmere,

handknit cotton, creative linen & soft boucle

 

Prijs: € 24,50


Helga Isager heeft in het voorjaar 9 Deense designers benaderd om samen met haar een collectie te maken onder de naam Botanica. (Bovenstaande foto geeft een impressie van de verschillende modellen) In de maand september is er elke 2 á 3 dagen een ontwerp gelanceerd. Prachtige ontwerpen! Ze zijn natuurlijk allemaal gebreid van de garens van Isager.

De ontwerpers die hebben meegedaan zijn:
* Petitknit - Sycamore sweater
* Anne Ventzel - Robinia sweater
* Hanne Rimmen - Lupin sweater
* Helga Jona - Aronia cardigan
* Lene Holme Samsøe - Efeu sweater
* Midori Hirose - Rockrose sweater
* Tine Rousing - Wildflower
* Camilla Vad - Bloom Slipover
* Marianne Isager - Midsummer Flowers (zie foto)
* Helga Isager - Laurel Pullover

De patronen zijn rechtstreeks te koop bij de ontwerpers en kosten rond de € 7,-. Bij aankoop van het garen wil ik met alle plezier het patroon voor u kopen. Bij aanschaf van het garen betaalt u voor het patroon € 5,-.

 


BREIEN IN SEPTEMBER, IS WARMTE IN DECEMBER!

Dit wordt ons motto in september.

De komende winter zal de thermostaat waarschijnlijk wat omlaag moeten. Wat is een gebreide (mouw)sjaal, een omslagdoek, een vest of een paar lekkere sokken dan welkom.
Om er in de winter warmpjes bij te zitten, kunt u in september al starten met een klimaatbreiwerk.

Elke zaterdagmorgen in september staat er een activiteit gepland. U kunt starten met een nieuw project of een workshop volgen. 

Kijk voor de mogelijkheden onder het kopje "WORKSHOPS"


Nieuw in ons assortiment: Jawoll sokkengaren van Lang Yarns!

Prachtige sokkenwol van Lang Yarns, de Jawoll superwash. Zeer geschikt om vrolijke sokken mee te breien. Maar omdat het garen zo heerlijk zacht is, is het ook heel geschikt voor sjaals en kleding.

Elk bolletje Jawoll-garen bevat een klosje "stop" garen. Het garen van het klosje wordt gebruikt om een gaatje te stoppen, maar kan ook meegebreid worden als extra draadje in de hak. Je breit de hak dan met 2 draden.... Extra sterk!

Prijs: € 4,50 per bol


Nieuw van Noro, ASAGINU!

 

Samenstelling:

69% linnen

30% papier

1% polyamide

 

Prijs: € 12,95

 


Rowan magazine no. 71  JOY!

Jaaaaa, hij is er weer! Het Rowan magazine no. 71. Deze keer heeft het magazine een titel gekregen, JOY!

De ontwerpers hebben de opdracht gekregen om met vreugde te ontwerpen. 

Vreugde in breisels,

Vreugde in kleuren,

Vreugde in het maken,

Vreugde in hun inspriratie

Ze willen weten of het mogelijk is als je met vreugde ontwerpt  of je dan ook weer wat vreugde in de wereld kunt brengen.

 

Prijs € 14,95


We gaan kleurrijk het nieuwe jaar in, Say it with flowers!

In dit breiboek een prachtige collectie modellen met weelderige bloemmotieven die de kleurrijke, artistieke stijl van Kaffe Fassett perfect samen brengen in deze uitbundige patronen. Hij heeft de betoverende tinten gebruikt van de Felted tweed.

De modellen zijn geschikt voor de mensen met wat meer brei ervaring. Een uitdaging om ze te breien en heerlijk om ze te dragen.

Prijs € 12.50


Nieuw boek!

HANDCRAFT is ontstaan ​​in een samenwerking tussen Helga Jóna Thórunnarsdóttir en Helga Isager.

Dit breiboek bevat een basispatroon voor wanten en handschoenen, evenals een schat aan verschillende randen en patronen. De technieken worden mooi geïllustreerd met tekeningen van de Japanner Toshiko Koikegami.

 

Helga Jóna en Helga schrijven in het voorwoord van het boek:
“Het idee voor ‘Handcraft’ is ontstaan ​​uit onze gedeelde passie voor technieken en details. We geven al enkele jaren samen les en hebben dezelfde grondige benadering van het vak. Een patroon kan vaak worden verbeterd, zodat de steken precies goed draaien, of misschien moeten er nog een paar steken worden gebreid om perfecte randen te krijgen. Mogelijk zijn wij de enigen die het zien, maar het is de vreugde van het creëren van een stuk afgewerkt ambacht dat ons beiden drijft in ons werk en ervoor zorgt dat de trui of sjaal jarenlang wordt gebruikt.
We wilden een boek maken waarin we enkele van de technieken en patronen konden verzamelen die we het leukst vinden en ontdekten dat het voor de hand liggend was om wanten en handschoenen te breien, omdat je in een klein stukje breiwerk veel technieken doorloopt. ”

Prijs € 29,-


Deze deken is gebreid door Helmie. We mogen hem van haar lenen en is dus te bewonderen bij ons in de winkel. Het materiaal wat ze gebruikt heeft is de Spinni samen met de Alpaca 1 van Isager. De deken is geïnspireerd door de trui Winter, ook een ontwerp van Marianne Isager. Als u zin heeft om deze te breien dan kunnen we natuurlijk uw eigen kleurencombinatie samenstellen. 


Leuke gebreide kussens!

Dit zijn ontwerpen van Marianne Isager. Deze beide kussens worden opgebouwd uit vlakken die meteen aan elkaar gebreid worden. Erg leuke techniek. Het garen wat ze gebruikt heeft is de Spinni en Tvinni.

Wij hebben pakketten, die op maat gemaakt zijn, in de winkel te koop 

De prijs is € 45,-


Leuke nieuwe boeken van Rowan Bloom! 

Leuke breimodellen voor moeder en kind. De modellen zijn gebreid van o.a. de Rowan Cotton wool en de Summerlite dk. Beide boekjes hebben een Nederlandse vertaling.


Dit is een greep van de prachtige sjaals uit het boek van Marianne Isager genaamd Knitting & Chopsticks!

 


Weer een prachtige nieuwe omslagdoek! Deze doek is gebreid van de Tvinni van Isager. Het sterren patroon komt uit het Inka boek van Marianne Isager. Het pakket is te koop bij ons in de winkel en via www.demooistebreipakkettten.nl. Het pakket kost 99,95 euro, inclusief Nederlands patroon.


Dit is het nieuwe boek van Kim Hargreaves "Winter"! Stoere truien en vesten van grof garen, maar ook klassieke modellen van dunnere materialen. Leuk al die verschillende stijlen in 1 boekje. De garens die gebruikt worden zijn o.a. Merino Aria, Kidsilk Haze, brushes fleece, Alpaca soft dk en Alpaca classic.  

De prijs 14,50


Nieuw boek van Marianne Isager en Jens Rahbek Hansen!

Een bijzonder boek met breipatronen en heerlijke recepten.

Knitting needles & Chopsticks!

Dit boek is een mooie samenwerking tussen Marianne en Jens. De recepten komen uit de klassieke Japanse keuken en de gebreide modellen, sjaals-omslagdoeken en een muts, hebben de naam gekregen van Japanse steden.

Prijs is 30,50

 


Een nieuwe kleurcombinatie van de Tokyo sjaal van Marianne Isager. De sjaal is met 2 draden gebreid te weten de Alpaca 1 en de Spinni, beide kwaliteiten van Isager.

 

Het pakket kost 89,50 euro. Ook te bestellen via demooistebreipakketten.nl


Weer een nieuw boek van Kim Hargreaves! Wauw, ze blijft maar mooie boeken uitgeven.  In dit boek Hope staan 12 prachtige warme truien en vesten met mooie halslijnen en mooie details voor de vorm van de mouwen. De kwaliteiten die o.a. gebruikt zijn van Rowan zijn Alpaca soft dk, Alpaca classic, Kidsilk Haze, Merino aria en de Brushed fleece.


Kinderboek van Rowan! Een leuke mix van verschillende patronen voor jongens en meisjes van 4 - 9 jaar. De ontwerpers zijn Lisa Richardson, Martin Storey en Georgia Farrell. Ze gebruiken Baby Merino and Baby Merino Silk DK.

Babyboek van Rowan!

In de Essential Baby Knits staan 8 modellen voor babies.

De collectie bestaat uit vestjes, truitjes, deken, sokjes en mutsjes.


Het Rowan magazine nr. 68 is binnen!

 

Weer een prachtig boek, zoals we gewend zijn van Rowan. 

 

Prijs: € 20.50


Dit zijn de 5 nieuwe breimodellen van Helga Isager! Ze zijn gebreid van de nieuwe kwaliteit Alpaca 3 van Isager (50% merino/50% alpaca). Heerlijk zacht en een vlot breiwerkje op naalden 7.


Dit is onze stand zoals we op de brei-en haakdagen en de handwerkbeurs in Zwolle staan. Door het Corona-virus staan wij nu niet op deze beurzen, maar hopelijk vindt u de weg naar onze winkel in Zuidlaren.


Vandaag de zevende uitgave van de serie KIM van Kim Hargreaves ontvangen. Zoals we gewend zijn weer 12 prachtige gebreide modellen van verschillende Rowan garens. De garens die ze in deze uitgave gebruikt zijn: Kidsilk Haze, Alpaca Classic, Alpaca soft dk en de Brushed fleece.

 

Prijs: €13,95 euro


NIEUW in 't Ryahuis: Isager Alpaca 2 is een zachte mix garen van 50% merino-wol en 50% alpaca. Geschikt voor baby- en kinderkleding. Prima in combinatie met Spinni, Tvinni en Silk Mohair. 

We hebben nog 2 kleuren toegevoegd! Kleur 47 (antraciet grijs) en kleur 100 (donker blauw).


De zomer is nog maar net begonnen en 't Ryahuis ligt alweer vol met de nieuwe winter collectie van Lang Yarns. Allemaal nieuwe garens en het winter boek! Zeker een keer leuk om langs te komen voor een kopje koffie om rustig de boeken door te bladeren. 


Het is bijna zover..........Martin Storey start een knit-along van een kussen of deken. Het garen wat hij gebruikt heeft is van Rowan, pure wool superwash. Wij organiseren in de oneven weken op de zaterdagochtend een breiochtend waar we met elkaar gezellig gaan breien aan je eigen kleed en/of kussens. We starten zaterdag 25 mei om 10.00 uur met het eerste patroon. Mocht u besluiten om mee te gaan doen, kom dan van te voren nog even in de winkel om een kleur uit te zoeken of kijk op de site van Rowan yarns onder het kopje news and events en mail mij de gewenste kleur even door. De patronen, maar ook koffie en thee zullen klaar staan. Vindt u het leuk om op de zaterdag ochtend samen te breien, stuur ons dan een mailtje info@ryahuis.nl. Wilt u meer informatie dan kunt u ons ook bellen 050-4092618


Nieuw in 't Ryahuis! De Japansk Bomuld van Marianne Isager, 100 % katoen. Leuk te combineren met de Silk Mohair van Marianne Isager. Ook staan er modellen van deze katoen in het nieuwe boek van Marianne, Twelve knit sweaters. 


Het nieuwe boek van Rowan met 14 patronen! Verkrijgbaar bij 't Ryahuis. Ook hebben wij de Moordale wol (70% wol en 30% alpaca) in de winkel. 

Het nieuwe boek van Kim Hargreaves. Met allemaal basic modellen van garen van rowan.